A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Elements, avagy instant dohány

10

Megérkezett egy új vízipipa dohány hazánkba! Végre valami jó hír, valami friss és valami újszerű. Az újdonság neve Elements. Miért írtam a címben, hogy instant dohány? Ez a márka egy újszerű elgondoláson alapszik. Azoknak lett kitalálva, akik nem szeretik ha egy dohány túl erős vagy túl régi, gyengére öregedett már.

elements-dohany-logo

Elements vízipipa dohány emblémája

Az instant jelzőre visszatérve. A készítők elgondolkodtak, hogy miként is lehet, hogy bárki a saját otthonában, olcsón és egyszerűen hozzájuthasson friss vízipipa dohányhoz, aminek az íze erős és az új elvárásoknak megfelelően koktél adaptációs aromákkal legyenek? Ezt oldották meg! Amikor vásárolunk egy ‘adag’ Elements vízipipa dohányt akkor kapunk 100ml (megközelítőleg 135gramm) ízesítőt és mellé egy kis zacskó (20gramm) közepesen aprított, szárított dohány adagot. Ez a szárított dohány prémium minőségű Virgin dohány, mely tökéletesen alkalmas vízipipa dohánynak.

Így bárki könnyen saját otthonában elkészítheti a vízipipa dohányát! Az újdonság jelenleg 1 boltban kapható csak, (Szultán Kincsei)  azonban reméljük hamar elterjed. Ára 1600-1800Ft körül fog alakulni és egyenlőre csak koktélos, mix ízű aromákat lehet beszerezni a gyártótól is. Elkészítés után megközelítőleg 140-180g friss, nedves vízipipa dohányt kapunk.

Ízek és további hasznos információk a bejegyzés folytatásában!

Ezek az ízek érkeztek hazánkba:

Carribean Dream, Frozen Banana, Fresh Mint, Strawberry Cream, Sweet Cherry, Special Green Apple, Fruity Watermelon, Delicious Orange, Coconut Kiss, Piña Colada, Tasty Tangerine, Xtra Lemon, Dragonfruit Mix, Caipirinha Seasons Mango, Aromatic Cappuccino, Matured Whiskey, Execellent Sweet Melon, Smooth Rose, Peach Deluxe, Blue Breeze, Green Grape, Waldmeister, X on the Beach, Christmas Special, Mad Dog, Rasberry Experience (Hamarosan készítünk egy kis bemutatókat az ízekről és teszteket is. További információk a gyártó honlapján: https://www.elements-tobacco.com/ A weboldaluk elérhető angolul és németül egyaránt. )

Elements dohány elkészítésének a menete röviden:

 1. Szárított dohányt beáztatjuk langos vízbe 2-3 percre és közben picit kavargatjuk, nyomkodjuk. (Ezt 3x ismételjük meg minimum!)
 2. Szárazra préseljük, nyomkodjuk, majd törlőkendővel ellenőrizzük: Ha nem lesz vizes akkor már elég száraz.
 3. Szétszedjük a dohányt, majd hozzáadjuk az ízesítőt és jó alaposan összekeverjük.
 4. Hagyjuk minimum 1 napig állni. (Inkább több napig érleljük.)

Elkészítés műveletéből pár kép:


4 kimosás, áztatás végén a vizek színei. Ez mindegyiknél hasonló lesz.

Tanácsok:

 • Ha kevésbé nikotinos vízipipa dohányt szeretnék végül kapni, akkor az első lépést ismételjük meg többször. Lehet akár forró vízben is 5-6x, amíg a 2-3 perces áztatás végén majdnem átlátszó, színtelen vizet kapunk.
 • Értelem szerűen az áztatásnál mindig új adag vizet kell használni. Az első 3 öblítésnél elég sötét színe lesz a víznek, nem kell megijedni.
 • Igyekezzünk minél jobban kiszárítani a dohányt. Használjunk papír törlőt és abba préseljük a kezünkkel. NE tegyük be mikróba és a napon se hagyjuk kint több órára.
 • Miután elkészítettük ne csak 1-2 napig hagyjuk érni, hanem 1 hétig minimum. Van aki a 2 hétre esküszik. Azonban minden nap kevergessük meg és lehetőleg jól záró dobozban érleljük.

Egész művelet egy német videóban:

Hamarosan elkészítjük a Magyar nyelvű bemutató videónkat is és tesztekkel is szolgálunk nektek pár napon belül! Aki további információra kíváncsi az nézzen be a vízipipa fórum elements témájába!

Share.

10 hozzászólás

 1. Kormi: A Caipirinhat tudtommal csak én és Syska kevertük be eddig, a hétvégén fogom tesztelni, és akkor írok róla 🙂 Az illata mint a zselés szaloncukor, erős is ez az illat, de maga az ital egyébként brazil, nádcukor alapú szeszt, és lime-ot tartalmaz, ezért a zöld citromos íznek kellene dominálnia 🙂

 2. Caipirinha-t én ma kipróbáltam Fricivel 5 nap érlelés után. Sok hő kell neki. Utána egy közepesen erős, citromos zselés szaloncukor ízt éreztünk. 45 percig nagyon finom volt, 1 kör bamboocha végére viszont sajnos elment már az íze. Remélem ha hagyom még érni, akkor tovább marad jó íze.

  Minden esetre a nikotint nagyon jól sikerült belőle kimosnom és hatalmas felhőket produkáltunk vele. Nagyon jó kis vízipipa dohány ez. 🙂

 3. Na, ennek őszintén örülök! Mosti tt csücsül mellettem bekeverve egy kis blue breeze, strawberry, meg ugye a caipirinha. Eddig egyiket sem bántam meg, bár még nagyon erős ez az “aroma-szag”, de remélem pár napon belül kitisztulnak a dolgok.Természetesen akkor, az AF topicban közölt 2 teszthez hasonló részletességgel, akár fotókkal illusztrált tesztet írok!

Leave A Reply