A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Elements – Pinacolada teszt

0

Az Elements dohány márka nem is olyan régen kopogtatott be először hazánkba, viszont rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert. Az Elements a német glicerintörvény bevezetése után rukkolt elő ezzel a megoldással. A márka történetéről részletesebben a Elements ismertetőn olvashattok.

A tesztalanyunk egy Pinacolada koktélízesítésű dohány. A pinacolada koktél főként ananászléből és kókuszlikőrből áll. Az ital fogyasztásánál is főként ez a két íz dominál, természetesen az alkohol íze is jelen van.

Elements (Ready Strong) – Pinacolada dohányteszt

Elements pinacolada és elements ready strong dohány

A vízipipa dohányom 100 ml Elements Pinacolada ízesítő és 40 gramm Elements Ready Strong dohány felhasználásával készült el. Ezzel kb. 180 gramm friss dohányom lett. Egy légmentesen zárható műanyag tálban kevertem össze, majd naponta villával többször átforgattam és az első próba 6 nap után volt.

Pinacolada koktél élőben

A teszt körülményei:

  • Aladin Fata Morgana vízipipa (tartályban csapvíz)
  • Hookah Pro Classic Long mosható szívócső
  • El Nefes mini phunnel kerámia (4 réteg konyhai alufólia)
  • 3 fél Cocobrico szén

Lássuk a szempontokat:

Illat: nagyon erőteljes, a dohány bekeverése után még aznap este is érezhető volt a szobámban attól függetlenül, hogy zárva volt a doboz. Ha jól megfigyelem, akkor becsléseim alapján kb. 70 %-ban dominál a kókusz illat és 30 %-ban érezhető az ananász. De első szaglásra akkor is a kókuszgolyó jut róla eszembe. 🙂

Íz: az illathoz hasonlóan nagyon erőteljes. A kókusz íz dominál, kicsit édes, de nem tolakodóan. Kifújásnál előbukkan az ananász íze is. A kókuszgolyó ízére is hasonlít, de egyértelműen a koktél íze van jelen. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. A szén izzása kb. 70 percig tartott, de a dohány még bírta volna tovább, igaz nem sokáig, mivel mini phunnelbe tömtem.

Füst: Nos, mivel ez egy Elements, ezért nagyon nedves. A füst mennyisége megfelelő. Hatalmas füstfelhőket lehet vele eregetni, végig a vízipipázás időtartama alatt, mennyisége a végén a szén hőjének gyengülésével csökkent.

Elements bekeverve

Pár szót még ejtenék az Elements Ready és Ready Strong dohányokról. Már mindkettővel volt szerencsém, igaz különböző ízekben. Kb. már 7 hónapja áll a Ready christmas special ízesítővel bekeverve, ugyanis élvezhetetlen az íze, a dohány úszik a melaszban annak ellenére is, hogy már öntöttem le belőle. A pinacolada eredményével pedig maximálisan meg vagyok elégedve. A dohány jobban beszívta az ízesítőt, nincs felesleges melasz a dohány körül, és az íze sem kifogásolható. Engem ez a nagyobb nikotin tartalmú dohány nem ütött meg egyáltalán, pedig nem vagyok hozzászokva. 🙂

Ez a pinacolada íz egy új kedvencem lett. Valószínű, hogy nem ez az utolsó adagom. Összességében a dohányt 8/10-re értékelem. Ajánlom nektek is!

James (vizpipaforum.com)

Share.

Leave A Reply