A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

 • , Hozzászólás ID: #97716
  juarez21
  Felhasználó
  juarez21
  • Hozzászólás: 98

  Hi All!

  .

  A mai pipázásom vegyes érzelmeket hagyott bennem, mivel több újdonság is kipróbálásra került, viszont most lusta vagyok minden egyes topikba beleírogatni ezért itt röviden összefoglalom a mai tapasztalatokat.

  A nap pozitívuma az el nefes szilikon cső üveg fejjel. Nagyon minőségi cucc, üveget egész kellemes érzés megszívni, tök jó látni a füstöt benne, nagyon jól szívható és tényleg nincs szilikon íze első alkalommal sem. (marha jó hogy vettem, mert ma, mosás közben a nammor csövemnek a pipába dugandó vége a kezemben maradt, elvált a ragasztó anyag, korábban pedig a szívófejnél lévő tömítés is együtt kijött a szívóvéggel….:// uh jaításra szorul, pedig kb 1-2 hónapja vettem)

  Al Waha citrom……hát rohadt finnyás vagyok a dohányokra, ez egyre világosabb számomra, ugyanis ez sem ízlett. Ebbe is csak a tömény dohány ízt érzem, de kicsit gyengébben mint a nakhlánál. Így egy időre ez a dohány is kilőve, talán majd később más ízt megpróbálok belőle. Eddig nem találtam meg a megfelelő citrom ízt sem, de még serbetliből mindig nem sikerült szerválnom. Így dohány amíg van serbetli a boltokban addig nem kísérletezgetek mással.

  Majd emiatt hogy ez az al waha nem ízlett, az újdonsült vortexembe hamar öntöttem egy kis ásványt. Viszont az alja marha sz…ul van megcsinálva szerintem ezeknek a kerámiáknak. Vastag, plusz egy sima tömítés kell neki és pipázás közben ez folyamatosan le akart csúszni a pipáról. Marha mérges voltam, sikerült is megégetnem egy picit az ujjaimat emiatt. Na meg ez a vortex ásványból is eszik rendesen……szerintem ez csak akkor lesz használva a későbbiekben ha nem egyedül pipázok, illetve talán paszta dohány mixnél. Mára ennyi.

  , Hozzászólás ID: #97717
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311

  @juarez21:

  Dohányokról: Hagyd a citromot. 😀 Szívj mentát és nem fog a dohány íze zavarni.

  Vortexről: Hát a vortex bizony eszik rendesen. 🙂 Használd vastag tömítéssel, abból is a fehérebb, tömörebb típussal, akkor nem lesz gond.

   

  Máskor pedig tessék a témákba írni, hogy jól kategorizált maradhasson a fórum. 😛

  , Hozzászólás ID: #97718
  juarez21
  Felhasználó
  juarez21
  • Hozzászólás: 98

  Most már hagyni fogom a citromot. A mentát már próbáltam, de az sem tetszik. Vortex alá olyan tömítést raktam először, a vastag fehéret, de nem volt elég, lötyögött, igy pluszba kellett rá egy sima is.

  , Hozzászólás ID: #97719
  volm
  Felhasználó
  Sheldon
  • Hozzászólás: 205

  a serbetli citrom nekem annyira nem jött be szerintem légfrissítő íze volt, nem mintha ette volna már légfrissítőt de kb olyan lenne, én a sárgadinnyét ajánlom minden mennyiségben illetve  a nakhla 2alma a legjobb 2alma véleményem szerint

  , Hozzászólás ID: #97720
  juarez21
  Felhasználó
  juarez21
  • Hozzászólás: 98

  Sárgadinnyém az van, de még nem próbáltam, lassan az is sorra kerül. Az illata egyébként nagyon jól érezhető, igazi sárgadinnye. Citromot viszont eddig nem szívtam olyat ami tetszene. (mizo, al fakher, al waha, shisharoma) A citrom eddig a legnagyobb csalódás…..pedig az igazi citromot imádom, magába simán elcsámcsogom, plusz ha csinálok banán turmixot a héját bele szokta reszelni.

  , Hozzászólás ID: #97721
  volm
  Felhasználó
  Sheldon
  • Hozzászólás: 205

  nekem csak serbetli citromom volt és nem nagy eresztés, a sárgadinyés serbetlire nagyon áhítozok már hónapok óta de nincs egyik trafikban sem, egyébként a lejárt cseresznyés AF amit szereztem hát annak tök ugyanolyan az íze mint a mizo cseresznyének kicsit erősebb ízre számítottam tőlük no de sebaj majd a pink passion feldobja, a menta és áfonya nálam még az ajánlott kategóriába tartozik, serbetli kókusz éredekes volt és a kék szöllőjük is, el nakhla kólával eperrel és vaniliával pedig szinte ölni lehet

  , Hozzászólás ID: #97722
  juarez21
  Felhasználó
  juarez21
  • Hozzászólás: 98

  Sárgadinnye a nagykerben már nincs, én egy mosonmagyaróvári trafikban csaptam le rá. Pont elmentem előtte, aztán jött valami sugallat hogy ide be kéne néznem és lám volt több íz is nekik a serbetliből. Elképzelhető hogy van 1-1 még itt ott, de azt fellelni…..

  Én a szőlőből a fehér szőlőt szívtam, írtam is róla a serbetli topikban.

   

  Jelenleg a Serbetliből kényelmes készletünk van: ananász, banán, cherry, citrom, eper, kétalma, kókusz, málna, menta, mixfruit, narancs, őszibarack, piros alma,rózsa, szőlő,

   

  Pedig de jó lenne a friss dohány a megújult csomagolásban…. https://www.youtube.com/watch?v=GX71W8xUY4E

   

  Vaníliához volt szerencsém, a legelső dohányom volt amit tömtem……gondoltam magamba ha ez ilyen sz.r akkor milyen lehet a többi, aztán a második dohányom a serbeli 2alma volt…..ami a legkedveltebb íz és dohány márka számomra 🙂

  , Hozzászólás ID: #97723
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311

  Se tálca, se semmi? Bátor ember, vagy nem félti a padlót …. 😀

  , Hozzászólás ID: #97724
  volm
  Felhasználó
  Sheldon
  • Hozzászólás: 205

  amint látom egy kicsit modernebb lett a doboz bár a régi nekem jobban bejön tradicionálisabb jelleget sugall, ennyi serbetli maga az álom, nemsokára már minden jót elvesznek, nagyon sajnálom a serbetlit nagyon szerettem jobban mint az AF-et

  , Hozzászólás ID: #97725
  juarez21
  Felhasználó
  juarez21
  • Hozzászólás: 98

  Én is kerestem a tálcát, de ahogy néztem a dohánnyal sem spórolt, elég sok ott maradt az asztalon, amiből én simán megtömtem volna a mini phunnelemet 😀

  .

  Amúgy szerintem nekem most majdnem van ennyi doboz bontatlan serbetlim, mert spájzolok, plusz 2 bontott 😀

  Egyébként a régi csomagolás nekem is jobban tetszik.

  , Hozzászólás ID: #97726
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311

  Ami Serbetli, azon infókat a témába írjátok. A csomagolásról stb., ez az offland, ne feledjük, ne csináljunk káoszt. 🙂

  , Hozzászólás ID: #97727
  maserati
  Felhasználó
  Maserati
  • Hozzászólás: 28

  Sziasztok!

   

  Tudtok vmi jó gyógymódot köhögés ellen?

   

  Kb 1 hónapja jött létre ez, biztos hogy a pipázás mert nem cgizem és nem is szivarozom.. Naponta több alkalommal elkezdek köhögni.. és azért gondolom h a pipa miatt mert egészen tegnapig naponta 4-6 órát pipázgattam egyedül itthon..

   

  És az utobbi napokban ha már elkezdtem szívni akkor elkezdtem köhögni..

   

  Voltam már gyógyszertárban vettem vmi szirupot ami köhögés ellen van, de az eladó javasolta  a tüdő szűrést mert szerinte  a pipázás rosszabb mint a cigi..

   

  És igazából az érdekelne h másnak is volt e már hasonló tünete ill. ha igen mi az ami mondjuk elmúlatsztja ezt?

   

  Ma nem gyújtottam rá és az elkövetkezendő napokban sem szeretnék legalább 2 hétig hátha elmúlik ez..

   

  Vmi ötlet? gyógymód? Ez nem változik akkor le teszem végképp a vp-t..

  , Hozzászólás ID: #97728
  adamboy
  Felhasználó
  Adamboy
  • Hozzászólás: 212

  Azért 4-6 óra napi vízipipázás nem igazán egészséges! 😕

  Ha túl sokat pipázol, akkor előfordul szén-monoxid mérgezés, amely fej-nyak fájással, szédüléssel jár.

  Mondjuk én egy nap sohasem pipáztam még 6 órát, de azért 2-3-at igen, de köhögni max akkor köhögtem amikor kapart, tehát nem lettem tőle beteg.

  Előbb gyógyulj meg, aztán ha már egészséges vagy, akkor próbálj meg kevesebbet pipázni egy huzamba. Pipázz napi 2x vagy, ahogy gondolod, de ne egyszerre ennyit!

  , Hozzászólás ID: #97729
  maserati
  Felhasználó
  Maserati
  • Hozzászólás: 28

  Ez a pár órás pipázásaim a függőségemhez írhatóak..:S

  Eleinte csak akkor pipáztam h ajöttek haverok.. ez kb heti 1x volt és akkor megvolt a napi 8 óra pipázás is.. Viszont kb tavaly november óta már napi szinten pipázom.. Reggel 2órát kb és este meló után lefekvésig nyomom, ami olyna este 6 tól avgyok itthon 7 fele kezdtem és akkor általán este 9 vagy 10ig pipáztam..:S

   

  Most a gyógyulás az első..

  , Hozzászólás ID: #97730
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311

  Ez a pár órás pipázásaim a függőségemhez írhatóak..:S

  Eleinte csak akkor pipáztam h ajöttek haverok.. ez kb heti 1x volt és akkor megvolt a napi 8 óra pipázás is.. Viszont kb tavaly november óta már napi szinten pipázom.. Reggel 2órát kb és este meló után lefekvésig nyomom, ami olyna este 6 tól avgyok itthon 7 fele kezdtem és akkor általán este 9 vagy 10ig pipáztam..:S

   

  Most a gyógyulás az első..

   

  Ne haragudj, de napi több órányi pipázás már igen csak súlyos. 

  A te esetedben reggel 1 rövid tömésre, délután-este pedig egy hosszabb tömésre kellene korlátozni magad, majd a reggelit elfelejteni szép fokozatosan. 

  Azt ne feledd, hogy ez is dohányzási forma és ha ilyen eszetlenül nagy mértékben csinálod, hazavágod vele a szervezeted.

  , Hozzászólás ID: #97731
  maserati
  Felhasználó
  Maserati
  • Hozzászólás: 28

  Köszi a választ:D

   

  Tudom én is hogy sokat pipázom.. De egyszerűen szeretem és ha kimarad egy nap érzem a hiányát..:S

   

   

  Az én felfogásommal amúgy is sok minden káros.. Legalább vmi jó vigyen el akkor:)

  , Hozzászólás ID: #97732
  vpviktor
  Felhasználó
  VpViktor
  • Hozzászólás: 194

  Régen én is tapasztaltam amikor nyáron sokat pipáztunk a haverokkal, hogy kicsit nehezebben kapok levegőt, de az inkább sportoláskor volt észrevehető és akkor sem feltűnően. Akkor napi szinten pipáztunk egymás után 2-3 tömést, igaz voltunk is rá páran szóval eloszlott.

  Akkor én is elkezdtem gyenge függőséget tapasztalni, de azóta korlátoztam heti 2 alkalomra (egy tömés/nap, egyedül, kis kerámiában)

  és azóta nem tapasztaltam különösebben semmi problémát.

  Azóta egyedül egy jól megpakolt small Tangiers-es tömést nem tudok elszívni úgy, hogy ne érezzem, hogy sok.

  Igaz én a trafikok óta Naklát vagy Nakla Mizo-t szívok szinte kivétel nélkül, ami meg nem mosott dohány, így magasabb a nikotin tartalma. 

  , Hozzászólás ID: #97733
  juarez21
  Felhasználó
  juarez21
  • Hozzászólás: 98

  Én is amúgy rákattantam a pipázásra, heti 1-2 alkalom simán megvan, de mostanában inkább 2-3 már, de ennél többet nem akarok heti szinten. 10 évig bagóztam, de nem voltam erős dohányos (1doboz / 4-6 nap volt) , most lesz áprilisban 2 éve, hogy letettem. Hiányzik, egyrészt ezért kezdtem el pipázni, másrészt már régóta is nagyon érdekelt. Viszont az erős dohány íz már nem jön be, ami a naklákat, al fakert, jellemzi. Valószínű ezért ízlik a serbetli annyira, aminek a következménye a 2-3 pipa/hét. Finom a paszta is meg a kő is, de az a leheletnyi különbség hiányzik, amit meg a serbetli megad.

  , Hozzászólás ID: #97734
  davidka59
  Felhasználó
  Dave
  • Hozzászólás: 105

  Ha nem nagyon kedveled az erös dohány izt tudom még ajánlani az Al Waha-t. Most érkezett friss szállitmány kb  1 honapja. Szerintem simán van olyan jo mint egy Serbetli 🙂

  , Hozzászólás ID: #97735
  juarez21
  Felhasználó
  juarez21
  • Hozzászólás: 98

  Már nem igazán, jobban tetszik az erőteljesebb gyümölcsös íz. A tesztedet követően vettem múlthéten egy citromos ízűt, ki is próbáltam, de ennek is picit erős dohány íze volt, plusz a citrom sem jött be. Később kipróbálok belőle biztos más ízt, mert a citrommal eddig befürödtem rendesen, nem találtam olyat ami ízlene, meg majd a nakhlának és fakhernek is adok esélyt más ízben, hátha tetszeni fog, de most megfogadtam, amíg kapok serbetlit addig semmi mást nem veszek.

  , Hozzászólás ID: #97736
  vso88
  Felhasználó
  ShiVSO
  • Hozzászólás: 74

  Valaki próbálkozott már, kerámia készítésével?

  Ajándékba szánnánk, így fontos lenne az egyedi felirat szöveg, és díszítés rá, gondoltam egy fazekassal készíttetnék (már találtam is helyben).

  Nem akarnánk túlbonyolítani, sima mázatlan lenne, és az lenne a kérdés, hogy agyagra a sima fazekasok által használt is megfelelne?

  , Hozzászólás ID: #97737
  volm
  Felhasználó
  Sheldon
  • Hozzászólás: 205

  Kezdetben nekem heti 2 volt az adagom mini phunnelel ment minden fajta de inkább a gyengébbeket szeretem (al-fakher, serbetli) nakhla nagyon ritkán ment. Az árak miatt tértem rá arra , hogy csak 1 dobozzal veszek és amíg nem fogy el addig nem veszek mást. Majd később 2 hetente szívtam egyszer. Néha kövek is becsúsztak. Most már a teljes március hónapot kihagytam és amikor itt vannak a haverok akkor szokott egy nap 2-3 tömés menni és általában 4-en szívjuk. Pasztát és kavicsot ajánlom szerintem az nem terhel meg annyira. 

   

  A segítségeteket szeretném kérni. Ismerős megy az emírségekbe és lehet , hogy tud honi nekem dohányt. De úgy tudom , hogy Magyarországra csak max 50g-ot lehet behozni. Viszont haver szülei Törökországból 5x125g-os csomaggal tértek haza de abban nem volt nikotin az herbal volt ill. a vizipipa aprón sokszor látok kilós és fél kilós AF kiszereléseket. Akkor csak saját felelősségre lehet behozni ilyen sokat vállalva azt , hogy esetleg megbüntetnek. Kérjek inkább tőlük egy kis 50g-os csomagot? Az AF special-ban gondolkodtam de az 250g körül van és nem szeretném ha miattam büntetnék meg őket. Mi a véleményetek tudnátok segíteni, nagyon megköszönném.

  , Hozzászólás ID: #97738
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311

  Valaki próbálkozott már, kerámia készítésével?[/size]

   
  Ajándékba szánnánk, így fontos lenne az egyedi felirat szöveg, és díszítés rá, gondoltam egy fazekassal készíttetnék (már találtam is helyben).[/size]

   
  Nem akarnánk túlbonyolítani, sima mázatlan lenne, és az lenne a kérdés, hogy agyagra a sima fazekasok által használt is megfelelne?[/size]

   

  Itt a legvégén találsz fotókat. Anno egyik tagunk csinálta.

   

  Az agyagok közül sok fajta van + ezek keverékei. Azonban minden valószínűséggel jó lesz az amivel dolgozik, feltéve ha csinál abból az agyagból tányérokat, bögréket stb. aminek bírnia kell a hőt.

   

  …. 

  A segítségeteket szeretném kérni. Ismerős megy az emírségekbe és lehet , hogy tud honi nekem dohányt. De úgy tudom , hogy Magyarországra csak max 50g-ot lehet behozni. Viszont haver szülei Törökországból 5x125g-os csomaggal tértek haza de abban nem volt nikotin az herbal volt ill. a vizipipa aprón sokszor látok kilós és fél kilós AF kiszereléseket. Akkor csak saját felelősségre lehet behozni ilyen sokat vállalva azt , hogy esetleg megbüntetnek. Kérjek inkább tőlük egy kis 50g-os csomagot? Az AF special-ban gondolkodtam de az 250g körül van és nem szeretném ha miattam büntetnék meg őket. Mi a véleményetek tudnátok segíteni, nagyon megköszönném.

  Személyesen 250g/fő hozható be. Többször hallottam, hogy többet is tudtak hozni, de ez a hivatalos érték. Ki mennyit mer/akar kockáztatni, annyit hoz.

  A herbal a magyar törvények szerint ugyan úgy dohánytermék. Nincs különvéve.

  Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor telefonálj be a NAV-hoz és érdeklődj vagy kérj írásban tájékoztatást.

  , Hozzászólás ID: #97739
  volm
  Felhasználó
  Sheldon
  • Hozzászólás: 205

  Egy házaspárról van szó gondolom nem egybe veszik őket tehát lehetek mohó és ketten együtt 2x250g-ot hozhatnak be?

  , Hozzászólás ID: #97740
  rakshasa
  Felhasználó
  Rakshasa
  • Hozzászólás: 55

  Igen, hivatalosan 250g / fő, ahogy előttem írták. A nem hivatalos meg az, hogy a kutya nem nézi és megállás nélkül átjössz a zöld folyosón. (nyilván nem ipari mennyiséggel.  😀 ) Persze, ha más hozza nem éri meg kockáztatni.

  , Hozzászólás ID: #97741
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311

  Egy házaspárról van szó gondolom nem egybe veszik őket tehát lehetek mohó és ketten együtt 2x250g-ot hozhatnak be?

   

  Igen, hiszen 250g/fő és nem 250g/házasok 🙂

  , Hozzászólás ID: #97742
  vso88
  Felhasználó
  ShiVSO
  • Hozzászólás: 74

   

  Itt a legvégén találsz fotókat. Anno egyik tagunk csinálta.

   

  Az agyagok közül sok fajta van + ezek keverékei. Azonban minden valószínűséggel jó lesz az amivel dolgozik, feltéve ha csinál abból az agyagból tányérokat, bögréket stb. aminek bírnia kell a hőt.

  Köszi, akkor utánna érdeklődök!

  , Hozzászólás ID: #97743
  volm
  Felhasználó
  Sheldon
  • Hozzászólás: 205

  Egyébként kb mennyibe kerül ott kint egy 250g-os Al-Fakher sajna az oldalukon árat nem találtam, de úgy tudom nincs rajta zárjegy tehát én olcsóbbnak mondanám mint itt lenne.

  , Hozzászólás ID: #97744
  hiperx
  Felhasználó
  hiperx
  • Hozzászólás: 52

  Egyébként kb mennyibe kerül ott kint egy 250g-os Al-Fakher sajna az oldalukon árat nem találtam, de úgy tudom nincs rajta zárjegy tehát én olcsóbbnak mondanám mint itt lenne.

  ez segít !:D

  , Hozzászólás ID: #97745
  rakshasa
  Felhasználó
  Rakshasa
  • Hozzászólás: 55

  Megjelent alin a “szegény ember” Kaloud Samsarisa, vajon érdemes lenne bepróbálni? Vagy lehet, hogy gyenge minőségű szilikon és káros anyagok oldódnak ki?

30 bejegyzés megtekintése - 15,601-15,630 / 15,698

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.