A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Phunnel Kerámia (Hawanna, Tangiers, Stb.)

Ebben a fórumban: Kerámiák Hozzászólás

  • , Hozzászólás ID: #102210
    michael
    Felhasználó
    Michael
    • Hozzászólás: 20

    Most lehet ,hogy megvettek de én egy 1200 forintos SC-es Phunnel kerámiát használok. A célnak megteszi. a közepébe egy teamécsest teszek az oldalát kivagdosva cikk-cakk alakban. köré szórom a felaprított dohányt. (ha gyárilag nincs kellően felaprítva akkor kicsit vagdalok rajta késsel :diable:

    Rá 4réteg alufólia és egy 50mm-es BELGA szén :hehe:

    Szinte sosem ég be a dohány. Jól lehet érezni az ízeket 🙂

    , Hozzászólás ID: #102211
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    Miért vetnénk meg miatta? Ez egy fórum, ami azért van, hogy megosszuk egymással az élményeinket, pozitív/negatív tapasztalatainkat. Mi itt többen is leírtuk a minőségbeli különbségeket az eredeti phunnelhez képest, illetve legtöbbször magának a SZC-nek az üzletpolitikáját kritizáltuk. Természetesen ha bejön az a Phunnel, akkor használd azt és jó pipázást vele 🙂

    , Hozzászólás ID: #102212
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Az SZC-s phunnel nagyon hasonló a Kaya-hoz, ami nem egy rossz kerámia. 🙂

    , Hozzászólás ID: #102213
    szmark001
    Felhasználó
    szmark001
    • Hozzászólás: 343

    Mit gondoltok a vizipipavasarlas.hu-n hapható “Sima Phunnel” nevű kerámiáról? érdemes megvenni?(nem is akarok sokat költeni rá, és ha ez beválik, akkor később veszek egy alien-t is)

    , Hozzászólás ID: #102214
    csuszka
    Felhasználó
    Csuszka
    • Hozzászólás: 348
    szmark001 írta korábban:
    Mit gondoltok a vizipipavasarlas.hu-n hapható “Sima Phunnel” nevű kerámiáról? érdemes megvenni?(nem is akarok sokat költeni rá, és ha ez beválik, akkor később veszek egy alien-t is)

    Ha tényleg nem akarsz sokat költeni Phunnelra,akkor inkább kaya Phunnel-t vegyél nekem az nagyon bevállt,igaz nem próbáltam a sima phunnelt de ez szerintem jobb.Bár igaz nekem 4db szenet eszik,de megéri mert hatalmas a füst.Remélem tudtam segíteni! 🙂

    , Hozzászólás ID: #102215
    kabito
    Felhasználó
    Kabito
    • Hozzászólás: 69

    Sziasztok, nagyonúj vagyok még ezen a fórumon, barátom ajánlotta.

    Szóval, tegnapelőtt vettem, egy phunnel kerámiát, márkát igazán nemtudok, 1200forint volt. Szultán Centerből vettem. Egy félév után kezdtem el újra a vp-t így teljes felújítás volt, csővel hősapkával mindennel.

    Szóval, első nap bután ugyan, megpróbáltam ezt a mécses mod-ot, és két teljes cocobrico szenet pakoltam rá. Alig jött valami füst, öngyújtóval próbálgattam a nem öngyulladós szenet izzítani. Valamilyen szinten sikerült, de hát ugye, nagyon kevés füst (jóformán semmi) egy óra, “terméketlen” próbálkozás. Mai nap három, fél szenet raktam rá (ittis cocoval) a gáztűzhelyen próbálgattam, kisebb nagyobb sikerrel. Megintcsak semmi, néha-néha kaparó érzés, semmiféle füst.

    Gondoltam, basszus, most már nem hagyom, előröl az egész, három fél cocobrico (gáztűzhelyen, majd hajszárítóval tartottam életben őket). Rádobtam a kerámiára, szívogattam, majd a harmadik negyedik szívásnál iszonyat mennyiségű füst, erős íz (sárgadinnyés dohány), szóval nagyon boldog lettem. Viszont, egy fél óra múltán (kb mostanságra) nagyon erős ízt éreztem, kevesebbet tudok szívni belőle, olyan erős. A füst, nemtudom miért, úgy érzem picit csökkent, a dohány ízét a füstben, illetve szájban jól lehet még érezni. Mivel a fél órát, még picit kevésnek gondolom, szeretnék tanácsot kérni, hogyan lehetne növelni “még” az élvezeteket. Remélem, nem a mod hiánya okozta ezt, mivel ugye ezt a tömést nem mod-al végeztem.

    Összességében nagyonnagyon tetszik a phunnelkerámia, nagyon nagy kedvet kaptam ismét a pipázáshoz, és tényleg nagyon tetszik. Köszönöm szépen, hogy elolvastátok, remélem nem volt off, a tanácsokat, előre is köszönöm! 🙂

    Kabito

    , Hozzászólás ID: #102216
    nightwolf
    Felhasználó
    Nightwolf
    • Hozzászólás: 1011

    Szia Kabito!

    Nos a phunnelt ha néztél róla videókat, hogy kell megtömni, akkor gond nem lehet. Nem mindegy továbbá a lyukak nagysága és mennyisége sem a fólián, és persze a fólia rétege sem elhanyagolható. Ha Bolti fóliával próbáltál, akkor javaslom, hogy négy rétegbe hajtsd hogy erősebb és jobb legyen.

    A szeneket célszerű időnként rakosgatni, hogy ne egy helyen égesse a dohányt.

    A cocobrico szén nehezen gyullad, majd 10 perc kell neki nagy lángon gázon, és célszerű azt is átforgatni, hogy rendesen beizzon, és megfelelő legyen az égése.

    Most így elsőre ennyi jutott eszembe. Ha bármi kérdésed van még tedd fel, és ha nem én más biztos fog még válaszolni neked!

    , Hozzászólás ID: #102217
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    Szia. Üdv a fórumon!

    Nem, a mod hiánya semmiképpen nem okozhatja ezt a problémát, sőt, én személy szerint a mécses modot nem is nagyon ajánlanám, leginkább kerülném. Hogyha az a probléma, hogy az alufólia rátapad a középső lyukra, akkor arra megfelelő megoldást nyújthat az iratcsipeszes megoldás, erről is lehet találni témát itt a fórumban, de ha szükséges, akkor meg is tudom majd keresni.

    Az, hogy kevesebbet tudtál szívni belőle, annyira erős volt, az azt jelenti, hogy túl sok hőt kapott a dohány. Értelemszerűen mivel kisebbeket tudtál szívni belőle, ezért a füst mennyisége sem volt olyan nagy.

    Ilyen esetben érdemes a szeneket leszedni a kerámiáról, a hamut lekaparni/lefújni az alu tetejéről, a füstöt teljesen kifújni a pipa tartályából, majd a szeneket ezután visszahelyezni, de úgy, hogy ne az eredeti helyükre kerüljenek vissza, hanem vándoroljanak a kerámia peremén, mindig “friss” helyre kerülve. Ha ezt megpróbáltad és még így is erős a dohány, akkor megoldás lehet pl, hogy 3 szén helyett csak kettőt raksz vissza és felteszed mellé a hőtartó sapkát. Úgyhogy érdemes kísérletezni.

    Alufóliából, ha hagyományosat használsz, abból érdemes 2, de inkább 4 réteget használni, ugyanis ez is segíthet azon, hogy a szenek ne adjanak át közvetlenül túl nagy mennyiségű hőt. A szeneket pedig minden esetben teljes mértékben izzítsd át és csak úgy helyezd fel a kerámiára.

    , Hozzászólás ID: #102218
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Krampi “intelmeit” ki szeretném egészíteni annyival, hogy a fóliára elhelyezett lyukak nagyságával is jelentősen befolyásolhatod a a dohány “erejét”.

    Sok kísérletezéssel jutsz e la számodra legjobb töméshez. Fiammal azt a gyakorlatot követjük, hogy hústűvel koncentrikus körökben lyukasztjuk a fóliát.

    Szintén krampitól tanultam, és most nem említette, hogy hagyni kell a kerámiát és a dohányt átmelegedni.Ez annyit jelent, hogy a szenek felhelyezése után nem árt 2-3 percre a hőtartót is feltenni, és addig hagyni a pipát, nem szívni.Ennek annyi a jelentősége, hogy a hő egyenletesen átmelegíti a kerámiát a dohánnyal együtt.

    Az előmelegítés után a hőtartót le lehet venni, és valószínűleg csak a végén kell újra felraknod, ha csökken a füst mennyiség, illetve az íz.

    , Hozzászólás ID: #102219
    kabito
    Felhasználó
    Kabito
    • Hozzászólás: 69

    Köszönöm szépen a válaszokat 🙂

    Négy réteg alufóliát használtam, a lyukasztást sima varrótűvel oldottam meg, viszont nem köröket, hanem három, egymáshoz hasonlítva ugyanolyan nagyságú háromszöget lyukasztgattam, ezekre helyeztem rá a szenet. Ahogy mondtam, az izzítást a gáztűzhely után hajszárítóval oldottam meg, így sikerült az egyik szenet teljesen beizzítani, a többi szépen lassan bontakozott ki, majd lett hamuvá :D. Mikor az izzo szeneken hamu lett, a széntartó tálcán (nemtudom mi a hivatalos neve) “elejtgettem” így lejött róluk a hamudarab. Az elején hősapkát használtam, a végén már nem. Kb egy háromnegyed órája fejeztem be a pipázást. És most így első jó vizipipázás, rosszra fordul lévén a kicsi hely, és nem elegendő szélmozgás, gondolom én, megfogta a füstöt, így most még egy 40perc után is hasogat a fejem, rosszul érzem magam.

    Nembaj, most még az elején vagyok, kipróbálgatok ezt azt, meglátom mi sül ki belőle.

    Kabito

    , Hozzászólás ID: #102220
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    Az, hogy megvártad, míg a szeneken keletkezik egy kis hamuréteg, teljesen jó, azt úgy is érdemes csinálni. Ha a lyukasztáshoz varrótűt használsz, azzal sincsen gond, viszont ügyelj arra, hogy elegendő mennyiségű lyukat rakj az alufóliára a megfelelő légmozgás kialakításához. Ha jól veszem ki az írásodból, akkor a lyukakat nem egyenletesen helyezted el az alufólián, hanem csak annak hatodaiba tetted, méghozzá a három szén alá/környékére. Ezzel az a probléma, hogy a szeneket nem tudod megfelelően mozgatni a kerámia mentén, emiatt lehetett az a korábban említett problémád, hogy mivel nem tudtad az “üresen maradt” helyekre átrakni a szeneket, ezért kicsit megégett a dohány és túl erős lett. Ajánlanám, hogy a lyukakat egyenletesen, az egész alu mentén helyezd el.

    , Hozzászólás ID: #102221
    kabito
    Felhasználó
    Kabito
    • Hozzászólás: 69

    Rendben holnap ezt fogom tenni!

    KÖszi szépen a segítséget, most nagyon jól jött 🙂

    Mindenkinek joéjszakát kívánok, majd ha holnap valaki pipázni fog, neki jo pipázást 🙂

    Kabito

    , Hozzászólás ID: #102222
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Magam részéről a varrótűs lyukasztásnál jobban kedvelem a hústűs megoldást. A lyukak méreténél fogva a végeredmény az, hogy könnyebben szívható a pipa.

    , Hozzászólás ID: #102223
    herceg
    Felhasználó
    Herceg
    • Hozzászólás: 196

    Nekem phunnellel gyakran előfordul (ha hústűvel lyukasztok), hogy a levegő beszívásakor magas sivító hangot ad a fólia… Néha igen-néha nem.

    Ez a füst minőségét nem befolyásolja ugyan , de nagyon idegesítő tud lenni.

    , Hozzászólás ID: #102224
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    Herceg írta korábban:
    Nekem phunnellel gyakran előfordul (ha hústűvel lyukasztok), hogy a levegő beszívásakor magas sivító hangot ad a fólia… Néha igen-néha nem.

    Ez a füst minőségét nem befolyásolja ugyan , de nagyon idegesítő tud lenni.

    Nem lehet, hogy túl közel teszel lyukakat a központi lyukhoz?

    Én még ezt a jelenséget nem tapasztaltam, ezért kérdezem.

    , Hozzászólás ID: #102225
    herceg
    Felhasználó
    Herceg
    • Hozzászólás: 196

    Lehet… nem tudom biztosan… Megvan még a legutóbb használt alufólia, majd csinálok egy újat amin nagyobb kört hagyok középen és kiderül.

    , Hozzászólás ID: #102226
    kabito
    Felhasználó
    Kabito
    • Hozzászólás: 69

    Sziasztok, Kabito vagyok.

    Tegnap írtam, mennyire elrontottam az esti kis pipázásom 😀

    Na, ma jött újra az idő, már reggel bementem egy kis boltocskába, ahol egy Al-Sultán nevű citromos ízesítésű dohányt vettem, zárjegyes volt 980 forintba “fájt”.

    Megtömtem a phunnel kerámiát, a dohány alapvetőleg, szinte tocsogott a melaszban, gondoltam ez nem sülhet ki rosszul. Négy réteg alufóliát raktam rá, erre három fél cocobricot- majd 10-15perces hősapkás, várakozás jött, nem szívtam bele. Az idő elteltével levettem a hősapkát, és már az első szívásra hatalmas füstfelhő fogadott. A citrom íze nagyon “adja” magát,nagyon lehet érezni, szinte felséges. Köszönöm szépen a tanácsokat, a kerámián lévő alu-t végig kilyukasztgattam, most körbe körbe járnak a szenek, úgy, hogy leveregetem rólluk a felesleges hamut. Mégegyszer, köszi a tanácsokat, nagyon sokat segítettek, és mostmár teljesen élvezhetem a vizipipa csodáját 🙂

    , Hozzászólás ID: #102227
    jimclark
    Felhasználó
    JimClark
    • Hozzászólás: 214
    Kabito írta korábban:
    Sziasztok, Kabito vagyok.

    Tegnap írtam, mennyire elrontottam az esti kis pipázásom 😀

    Na, ma jött újra az idő, már reggel bementem egy kis boltocskába, ahol egy Al-Sultán nevű citromos ízesítésű dohányt vettem, zárjegyes volt 980 forintba “fájt”.

    Megtömtem a phunnel kerámiát, a dohány alapvetőleg, szinte tocsogott a melaszban, gondoltam ez nem sülhet ki rosszul. Négy réteg alufóliát raktam rá, erre három fél cocobricot- majd 10-15perces hősapkás, várakozás jött, nem szívtam bele. Az idő elteltével levettem a hősapkát, és már az első szívásra hatalmas füstfelhő fogadott. A citrom íze nagyon “adja” magát,nagyon lehet érezni, szinte felséges. Köszönöm szépen a tanácsokat, a kerámián lévő alu-t végig kilyukasztgattam, most körbe körbe járnak a szenek, úgy, hogy leveregetem rólluk a felesleges hamut. Mégegyszer, köszi a tanácsokat, nagyon sokat segítettek, és mostmár teljesen élvezhetem a vizipipa csodáját 🙂

    A szövegben elrejtettünk kettő (vagy több) helyesírási hibát. A szerencsés megfejtő jutalomban részesül. 🙂

    Jim

    , Hozzászólás ID: #102228
    kabito
    Felhasználó
    Kabito
    • Hozzászólás: 69

    Utólag elnézést kérek helyesírási figyelmetlenségeimért.

    , Hozzászólás ID: #102229
    kabito
    Felhasználó
    Kabito
    • Hozzászólás: 69

    Sziasztok, megint új kérdéssel fordulok hozzátok.

    Ma megint csak a Phunnel kerámiámat izzítottam be, al sultan citrom, három darab fél cocobrico, 10perces hősapkás várakozás… Ezután levettem a hősapkát, majd mikor beleszívtam, kaparó füst fogadott. Lekaptam a kerámiárol az egyik fél coco-t majd kifújtam a füstöt, és így használom. Füst, nem elég nagy a megszokotthoz képest, az íz kevésbé érezhető. Most nem tudom mi lehet a baj, eddig szinte mindegyik ilyen tömésnél nagyon finom íze volt. Az alufóliát igen jól kilyukasztgattam apró pici lyukak lettek. Kérlek titeket, adjatok valami tippet mi lehet a probléma, nem tudok mit kezdeni…

    , Hozzászólás ID: #102230
    doma0708
    Felhasználó
    doma0708
    • Hozzászólás: 101

    szerintetek a kaya phunnel az jó kerámia???

    , Hozzászólás ID: #102231
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    Kabito írta korábban:
    Sziasztok, megint új kérdéssel fordulok hozzátok.

    Ma megint csak a Phunnel kerámiámat izzítottam be, al sultan citrom, három darab fél cocobrico, 10perces hősapkás várakozás… Ezután levettem a hősapkát, majd mikor beleszívtam, kaparó füst fogadott. Lekaptam a kerámiárol az egyik fél coco-t majd kifújtam a füstöt, és így használom. Füst, nem elég nagy a megszokotthoz képest, az íz kevésbé érezhető. Most nem tudom mi lehet a baj, eddig szinte mindegyik ilyen tömésnél nagyon finom íze volt. Az alufóliát igen jól kilyukasztgattam apró pici lyukak lettek. Kérlek titeket, adjatok valami tippet mi lehet a probléma, nem tudok mit kezdeni…

    Szerintem a 10 perc sok volt. Mikor levetted a hőtartót, akkor viszont kell a 3 fél brico, ezért volt kevés a füst. Folyamatosan helyezgesd a szeneket a dohány fölött, és akkor egyenletesen kap hőt mindenhol! A szenek a kerámia szélén legyenek inkább, mint belül.Így remélhetőleg el tudod kerülni a kaparó ízt!

    , Hozzászólás ID: #102232
    doma0708
    Felhasználó
    doma0708
    • Hozzászólás: 101

    akoska az én kérdésem re is válaszolnál??:) légyszives:)

    , Hozzászólás ID: #102233
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    doma0708 írta korábban:
    szerintetek a kaya phunnel az jó kerámia???

    Ár érték arányban igen is jó kerámia, abszolút használhatónak tartom.

    Teljes részletességgel itt olvashatsz róla: https://www.vizipipablog.com/kategoria/v … ia-tesztek

    , Hozzászólás ID: #102234
    doma0708
    Felhasználó
    doma0708
    • Hozzászólás: 101

    köszi szépen:) és am szerinted egy tangiers-nek a nyomába se ér??

    , Hozzászólás ID: #102235
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    doma0708 írta korábban:
    köszi szépen:) és am szerinted egy tangiers-nek a nyomába se ér??

    Más! Hogyan hasonlítasz össze egy Mercit, egy Ladával?? Olvasd el amit linkeltem!

    , Hozzászólás ID: #102236
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    Igen, az lehetett a probléma, amit Ákos is említett, hogy nagyon sokáig voltak fent a szenek a kerámián a hőtartóval, ezért megégett a dohány. Elegendő kb. 3 percet várni, majd akkor el lehet kezdeni szívni a pipát. Ha még nem indult be a füst teljesen, akkor amíg be nem indul, addig lehet így szívni, majd levenni a hőtartót.

    Hogyha amikor elkezded a várakozás után szívni a pipát és túl erősnek érzed a füstöt, akkor elegendő annyit csinálni, hogy leveszed a hőtartót, az erős füstöt kifújod a pipából és ha szükséges, akkor a szeneket esetleg kicsit arrébb rakod.

    Kísérletezgetni kell egy kicsit, de nem olyan nagy ördöngősség ez 🙂

    , Hozzászólás ID: #102237
    doma0708
    Felhasználó
    doma0708
    • Hozzászólás: 101

    nektek van kaya phunnel kerámiátok ?? ha igen akkor ilyen?? szeretnék 1 pár véleményt hallani.köszi!

    , Hozzászólás ID: #102238
    doma0708
    Felhasználó
    doma0708
    • Hozzászólás: 101

    milyen*

    , Hozzászólás ID: #102239
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Igen van, jól használható, kicsit sok dohány kell bele, és esetlegesen a vastagabb “szivacsos” tömítéssel illeszkedik precízen a pipára.

30 bejegyzés megtekintése - 631-660 / 775

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.