A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Ha kicsi a tartály tömítése

0

Nem tudom ti jártatok-e már úgy, hogy vettetek egy új üveget vagy új testet és a régihez nem passzolt a meglévő tömítéssel. Ilyenkor sajnos az a legfőbb baj, hogy szelel a gumi tömítés mellett és inog, mozog a vízipipa felső része. Ez igen csak baj, ezért nem árt ha orvosoljuk ezt egy egyszerű megoldással.

Szükség lesz hozzá szigetelő szalagra vagy leukoplasztra, a régi tömítésre és 5-6 percre. Vegyük le a régi tömítést és egy ronggyal töröljük meg a gumi tömítést helyét, hogy ne legyen se vizes, se koszos. Ezt követően fogjuk a szalagunk és tekerjük rá a test alsó részére. Attól függően, hogy mennyire lazán áll a pipa teste a tartályban, annyi réteget tekerjünk rá. Aztán tegyük vissza a tömítést és próbáljuk bele a tartályba. Ha nem jó még mindig, akkor ismét vegyük le a gumit, tekerjünk rá még több réteget és próbáljuk ismét. Ezt addig ismételjük, amíg elég stabil nem lesz a vízipipa.

Maga a mozzanat egy pillanata a lenti képen látható, azonban aki többet szeretne megtudni magáról a gumi tömítésekről az tekintsen be a vizipipafan.com oldalra.

Ha van otthon leukoplasztunk, akkor inkább azt használjuk. A ragasztó anyaga sokkal vízállóbb és kevésbé büdös. Ezt a módszert már jómagam is többször alkalmaztam. Mivel előfordul, hogy a tömítésünk elöregedik és kezd kopni, vékonyodni. Akkor is ez a kis egyszerű trükk megoldja a gondunk egy időre. Leginkább a szír vízipipáknál szokott előjönni ez a gond, mivel hozzájuk a lentebb látható tömítést adják gyakran:

Bármelyik gyógyszertárban kapható és pár száz forint körül van. Azonban az elsősegély dobozokban elvileg kötelező, hogy legyen ilyen, ámbár azok felhasználása nem biztos, hogy jó ötlet. Inkább vegyünk egyet külön ilyesmi célra.

Share.

Leave A Reply