A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Házi pipa: Metal Lady by Moldy

4

A fórumban van egy topic, mely a pipáink átalakításával, moddingjával foglalkozik. Esetlegesen új egyedi pipák készítésével. Most moldy007 nevű tagunk mutatta meg mit is tud alkotni szabad idejében. Az egészet kezdjük inkább az elején, az első kapcsolatos hozzászólásával:

Project : Metál Lady, hordozható, törés biztos, szétszerelhető vízipipa.
Jysk áruházba láttam rozsdamentes acél folyékony szappan tartót, csavaros nyakkal gondoltam csinálok 1 jó kis pipát. Vettem még valami női valamit tartót, majd jó lesz valamire, úgy is olcsó volt. Átmentem a ” praktikus” boltba,
vettem 1 méter 12mm külső átmérőjű spéci alu csövet. Mivel nem akartam fémforgácsoló ismerősömet zaklatni, meg hogy mások is megcsinálják, többi alkatrésznek vettem 1 kis méretű pipa testet, szétszerelem (szerencse belső átmérő 12mm) és felhasználom a kerámiatartót, a cső csatlakozót, meg a szelepet.

Aztán teltek, múltak a napok. Pontosabban 4 nap. Aztán jött az újabb hozzászólás, mely már a kész pipáról készült képeket tartalmazta:

Végre elkészült Metál Lady, nem is volt nehéz kivitelezni, szerencse hogy az anyagok mérete szinte összepasszolt, nem akadtak bonyodalmak. Sufniba találtam spéci alu hűtőt , ez adta meg a szár magasságot. Átmérője nagyobb volt 2mm-el , de 1 mm réz lemezből csináltam perselyt , minden össze passzolt szorosan, így a füst már a száron kezd lehűlni az alu nagy felülete miatt.
Totál magasság 42 cm. A díszítés volt egyszerű, rokker karkötő meg pár apróság adta magát. Este tesztelés.

Aki több képet szeretne látni az kattintson a lenti szövegre! (Van egy jó minőségű, nagy felbontású kép ahol minden kis részlet jól látszik.)

Share.

4 hozzászólás

Leave A Reply