A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Kezdő kérdez, tagok válaszolnak

2

Böngésztem a fórumot és a következőre akadtam. Egyik új tagunk friss vízipipázó. Fel is tett pár kérdést, hogy bővítse tudását. Kapott is választ szép számmal. Mind – mind jó, használható információkkal teli válaszokat. Azonban a leginkább részletes választ szeretném kiemelni, hogy mások is tanulhassanak. 🙂

Sziasztok!

Bár 18 éves elmultam, vizipipával még csak most találkoztam , és szoktattak rá az osztálytársaim. A közelmultban ugy döntöttem, hogy én is veszek eggyet, és ez meg is történt  :tongue:  . Megtanultam már a pipát helyesen összerakni, és nagyrészt használni,
DE…felmerült jo pár kérdés  :unsure:  :
1. A pipa oldalán találhato szelep “tekergetésével” mit érek el? Ha lecsavarom, akkor egy golyo van benne.  :blush:
2. A dohány kerámiára alufóliát teszek (mint sokan mások, ahogy olvastam),
hogy érdemes kilyukasztani: Sok kis lyuk vagy kevesebb nagyobb?
3. A dohány kerámia mélysége mennyiben befolyásolja az ízt/füstöt?
4. A 47cm-es pipámhoz a 40mm űtmérőjű öngyullados szén tulzás?

Előre is köszönök minden segítséget

Krampi a következő választ adta: (Elnézést, de ékezet nélkül gépel)

1. ez a szelep. Ennek az a szerepe, hogy amikor mondjuk megeg kicsit a dohany, vagy valamiert rossz izu a fust, akkor ha belefujsz a pipaba; ezen a szelepen keresztul ki tud menni a kellemetlen fust. A golyo ennek a szelepnek a zarasara szolgal, erdemes minden alkalom utan, mikor tisztitod a pipat ezt is elmosni alaposan.

2. Mi is az alufoliat ajanljuk neked, a szentarto konzol nem a legjobb megoldasok egyike. A lyukak elhelyezesenek tobb modja van, mindenki masra eskuszik. Valaki a tuhegy nagysagu lyukakra, valaki pedig a fogpiszkalo nagysaguakra. Leginkabb azt tudom mondani, hogy keresgelj, olvasgass itt a forumban; de legfokepp kiserletezz  🙂  (en szemely szerint fogpiszkalo hegyevel szoktam a lyukakat csinalni)

3. Minel melyebb a keramiad, annal tobb dohanyt tudsz belerakni, igy annal eroteljesebb izt tudsz elerni. Termeszetesen ez csak egy adott melysegig ervenyes, egy ido utan mar nem sokat szamit a keramia nagysaga. Igazabol ugy is mondhatnam, hogy a nagyon pici keramiakkal talan nehezebb/nem olyan jo tomni, a tobbi pedig mar csak izles kerdese – ismet csak kiserletezgetes; egyeni preferencia.

4. Az ongyullados szen nagysaga szinten emberfuggo. Amugy inkabb a keramia merete hatarozza meg, hogy mekkora szenet erdemes hasznalni, nem pedig a pipa nagysaga. Ismet csak azt tudom mondani, hogy probald ki a 33mm-est is, es hasznald azt, amelyik jobban bevalik  🙂  Amugy hogyha nem kaparo es egett izu a fust, akkor hasznald nyugodtan a 40mm-est.

Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply