A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla Mix – Narancs és őszibarack mix, dohányteszt

0

Nakhla Mix

Sziasztok! Mostani dohány tesztünkben a Nakhla Mix – Orange Peach, vagy is Narancsos őszibarack ízesítését szeretném bemutatni nektek. Röviden a Nakhla Mix vonalról annyit, hogy a prémium kategóriás vonalat célozta meg ezzel a termékcsaláddal is a Nakhla. Node nézzük is részletesebben az Orange Peach-et!

Beszerezhetőség, vásárlás

A Nakhla Mix vízipipa dohányok értelemszerűen zárjegyesek, így áruk viszonylag közepes. (Mondjuk mihez képest…) 1600Ft körül kapható jelenleg a nemzeti dohány trafikokban, szerte az országban.

nakhla-orangepeach-narancsoszibarack

Csomagolás

A csomagoláson elsőként a szemünket kiszúrja a dohányzás veszélyeire felhívó fekete – fehér matrica, ami eléggé elrondítja a dobozt. A Nakhla azonban készült rá és már a doboz grafikáján hagytak helyet ennek a csúfságnak, így már nem kell félnünk, hogy valami fontos adatot takarnak el vele. (pl. dátum) Hazánkban csak 50g-os kiszerelésben kapható, ami a megszokott karton dobozos, külső nejlon fóliás, majd a szokásos belső Nakhlás nejlon.

Aprítottság és nedvesség

A Nakhla márkától megszokottan nagyobb, darabos a dohány. Tipikus Nakhla. Ez azonban nem von le semmit az értékéből. Jól lehet vele tömni. Nedvessége megfelelő. Nem tocsog, azonban nem is mondanám száraznak. Nagyon sűrű és ragacsos a melasza.

Illata

A doboz kinyitása után elkezd azonnal egy intenzíven narancsos és barackos illat terjedni. Olyan fele – fele arányban van a két szereplő. Nagyon kellemes és nagyon élethűek az illatok. Az őszibarack illata kiemelten élethű, nekem nagyon tetszett.

Íze és füst

Nagyon szép füstöt lehet elérni vele, csak nem szabad félteni a hőtől. Az íze igazán csak akkor jön ki nagyon jól, akkor viszont nagyon finom. A narancs az illat ellenére kissé megbújik a háttérben, az őszibarackos pedig előtör és dominál. Kellemesen édes, nagyon jól eltalált. A narancs kis mértékben csak frissíti az őszibarackot. Az íz maga jól kivehető és erős, nincs mellékíz.

Mit bír és erőssége

Közepes méretű normál kerámiában 45-60 percet bír, medium phunnel és vortex esetében 110-120 perc körül alakul ez. Mini phunnel kerámiákban pedig 60-70 percnél ér véget a tömés. Így nagyon jónak mondható, sokáig képes leadni az ízt, egyenletesen és folyamatosan. A dohány mivel Nakhla, ezért nem tartozik a leggyengédebb dohányok közé. Közepesnél picit erősebbnek mondanám, kicsit nagyobb a buzz’o métere.

Videós bemutató

Körülmények

  • Vízipipa: Al Fakher Medium Solid
  • Szén: 2-3 egész kocka Coco Smoke kókusz szén
  • Nammor szívócső
  • Alien Mini Phunnel kerámia
Share.

Leave A Reply