A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Serbetli – Citrom, lemon dohányteszt

0

Serbetli

A Serbetli vízipipa dohány márka, mint azt az Serbetli adatlapján olvashattátok, Török vízipipa dohány. Jellegzetessége, hogy nagyon nedves, tocsog a dohány a melaszban. Ízei kellemesek, lágyak általánosságban.

Beszerezhetőség, vásárlás

A Serbetli vízipipa dohányokból van még hazánkban készlet, ámbár a trafiktörvényes mizéria miatt lehet eléggé megfogyatkozott, de ez csak annyit jelent, hogy több helyen kapható elvileg. Ára 1400-1600Ft / 50g körül alakul, zárjegyes, így mindenhol ugyan annyiba fáj.

serbetli-citrom-lemon

Csomagolás

A megszokott méretű papír doboz, azonban itt nincs külső nejlon fólia. A márka szép csillogó felirattal van jelezve. A dobozon jól látható az ízesítés is és mint szinte mindenhol máshol, az íz határozza meg a doboz alap színét. Hála égnek a Serbetli vízipipa dohány csomagolásán is hagytak helyet a “JUJMEGHALSZ!!!” matricának.

Aprítottság és nedvesség

A Serbetli pont a nedvességéről és az aprítottságáról híres. Tocsog a melaszban és már túlzottan is aprított, pép szerű. A citrom érdekessége, hogy ilyen meglepő zöldes színű a melasza.

Illat

Az illata picit meglepett. Az eddigi citromos vízipipa dohányok illata nagyon közel állt a Streptils, mézes-citromos illatához. A Serbetli nem, édeskés hatás szinte alig érezhető az amúgy finom, frissítő illatán.

Íze és füst

Az íze egy kicsit érdekes volt. Nem volt túl erős, közepesnél picit gyengébbnek mondanám. Valami kis mellékíz jelen volt, de nem dominált. A citrom savanykás íze volt a legjobban érezhető. Végre egy citromos vízipipa dohány, ami nem édes! Keveréshez ajánlanám elsősorban, mert nem erős és még ez a Serbetli adja vissza leginkább a citrom ízét.

Mit bír és erőssége

A Serbetli citrom elég bírja a hőt, mivel nagyon nedves. Sima kerámiában 50-60 percet, phunnel-ekben 70-80-at, vortex-ben pedig 80 perc körül bír érezhető, viszonylag nem ingadozó erősségű ízt leadni. A dohány mosott, így gyengének számít, nagyon kicsi a buzz’o méter értéke.

Videós bemutató

Körülmények

  • Vízipipa: Al Fakher Medium Solid
  • Szén: 2-3 egész kocka Coco Smoke kókusz szén
  • Nammor szívócső
  • Alien Mini Phunnel kerámia
Share.

Leave A Reply