A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

ShishaSyrup – Csokimenta ízeítő

0

A Shishasyrup egy vízipipa ízesítő anyag, ami egyformán megfelel dohányok és ásványok ízesítéséhez. Viszonylag vezető márkának számít, abban a tekintetben, hogy nem tartalmaz cukrot. Ez azért fontos, ugyanis a cukor szokott beleégni az ásványba, ami feketés színűvé teszi. Elvileg cukortartalom híján, ezzel az ízesítővel ez nem történhet meg.

A dobozon a leírás eléggé szegényesre sikerült, de a gyártó honlapján minden fontos információt megtalálhattok. Maga a doboz egy 100ml-es félig átlátszó, félig színezett, egyszerű flakon. A kupakja kétféleképpen nyitható, letekerhető és van egy felpattintható része.

shishasyrup csokimenta

A teszt során Elements Ready dohányt használtam, ami eléggé be is sötétedett, de lehet ennek az az oka, hogy másfél hónapot hagytam összeérni. Ajánlott a keverés után egy hetet, de inkább 10 napot várni a dohányok esetében, ásványoknál ez lecsökken akár 2-3 órára is. 40g dohányhoz használtam 100 ml melaszt, ami pont ideális választás volt, ugyanis kellemesen nedves lett, de mégsem tocsog.

Az illata nem túl erős, menta és nyers kakaó illatát idézi, némi édeskés felütéssel. Ami szokatlan, hogy a menta nem domináns, mint általában lenni szokott. Az íze már karakteresebb, erős és jól kivehető, itt már a menta dominál, főleg, ha elég hőt kap. Leginkább talán az After Eight csokoládéra emlékeztet Beszíváskor a frissítő mentát érezzük, kifújáskor pedig a csokoládé jelenik meg. Emellett nagyon fontos, hogy tiszta ízeket kapunk, nem nagyon érezhetőek mellékízek.

Az Elements Ready dohány buzz’o métere elvileg 0,5 alatt van, így nem kell mosni, bár személy szerint én még jobban kimostam, így még annyi nikotintartalma sem maradt. A kitartási ideje a középkategóriás dohányokéval egyezik, de persze sok más tényezőtől is függ, pl. hogy jól lezárt dobozban tartottuk-e.

Vortexben és Medium Phunnelben másfél óráig, Mini Phunnelben 45-50 percig, sima kerámiában 50-60 percig tart, végig egyenletes ízt adva.

Kisboltokban, dohánytrafikokban is elérhetőek lassan, de a Shishasyrup oldalán is tudtok információt kérni az elérhetőségekről. Az ára üzlettől függően változó, 1200-1800 Ft között mozog.

Összesítve tán elég annyi, hogy egy finom ebéd után, kellemes kikapcsolódást, hűsölést és ízeket nyújthat számotokra.

Videós bemutató:

Share.

Leave A Reply