A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Tényleg káros a vízipipa?

0

Egészségügyi hatásai a vízipipázásnak:

Először is le kell szögezni, hogy a vízipipázás, mint a dohányzás egyik fajtája mindenféleképpen káros hatással van az emberi szervezetre, főleg 18 év alatti fiatalok esetében. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire káros. Van például a cigaretta, a pipa és a vízipipa amik még a legelterjedtebbek. Mindegyik dohányzás egy formája, így mindegyik károsnak mondható, még is oly sokan hódolnak ezen szenvedélyüknek. Jelenleg sok helyen közzétett WHO-s dokumentumra hivatkoznak a legtöbben, amikor azt állítják: A vízipipázás a legkárosabb dohányzási forma és sokkal károsabb a cigarettánál. Ezen dokumentum nem tartalmaz pontos mérése eredményeket, csupán feltételezésekre, becslésekre alapoz. Így ezen dokumentum és a WHO nem tudja kijelenteni biztosan, hogy a vízipipázás károsabb lenne a cigarettázásnál.

Mint minden dohányzási forma ez is fokozza a tüdőmegbetegedések esélyét, nehezíti a szervezet normális oxigén háztartásának biztosítását és a nikotin szintet is megemeli a szervezetben. Ezek az általános jellemzők, nézzük a részleteket!

Folytatás a most befejezett cikk oldalán, itt a blogba!

Azoknak is ajánlom az átolvasását akik már ismerik a ‘történetet’, mivel most külföldi forrásokból, fordításokból egészítettem ki az alapokat. Akinek pedig hiányosak az információi, hogy a tényleg káros a vízipipa vagy sem, az főleg olvassa el kérem.

Share.

Leave A Reply