A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

A blog használata: Képnagyító

0

Az előző Al Sultan mosható szívócsöves bejegyzést követően kaptam pár email-t, hogy a képek hol nagyon kicsit, hol pedig óriási méretben láthatóak. Emiatt most picit bemutatnám a blog ezen funkcióját. Nem bonyolult a Highslide-os blog kiegészítővel, pofon egyszerű és adja magát!


(Ez a kép például pont befért még, így nem kellett lekicsinyíteni. Emiatt nincs is rajta nagyító.)

A képeknél van 4 lehetséges megjelenési méret. A kicsi úgynevezett thumbmail kép, ami 150×150 pixel méretű. Van a normál a 300×300-as méret, ezt szoktam nagyon gyakran használni itt a blog bejegyzéseknél. Van még a nagy méret ez 900×675-es és végül az eredeti méret az ennél nagyobb, általában csak natúr fényképek. Ezek felbontása akár 2000x-es is lehet, ami szépen szét tudja húzni a monitoron a képet.

Éppen ezért a blog egy olyan Highslide alapú kiegészítőt használ, ami automatikusan méretezi át a képet a monitorod felbontásához igazodva. A kép bekerül a blog bejegyzésbe egy bizonyos méretben és rá egy link kerül. Ha a kép fölé viszitek az egeret, a kurzort, akkor egy nagyító jelenik meg ‘+’ jellel a közepében. Ha ilyenkor kattintotok, akkor a fent leírt automatikus képméretezés történik. Nem új ablakban nyílik meg, hanem szépen, elegánsan, web2.0-ásan. Ha a kép nagyobb mint amekkorát a monitorok felbontása meg bír jeleníteni, de téged érdekel egy részlet, akkor az egeret vidd a kép fölé (amikor már 1x kinagyítottad) és a jobb alsó sarokban megjelenik egy négyszögletes ikon. Arra kattintva a kép eredeti, óriási méretére vált. Ezután ha még 1x a képre kattintotok akkor ez bezáródik és eltűnik.

Remélem így már könnyebben tudjátok a képeket nézni és egyszerűbbé is teszi az életeteket még ha csak 1 picivel is.

Share.

Leave A Reply