A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Sultan vízipipa szívócső

3

Régen nem is emlékszem már ki, mutatott nekem 2db képet egy mosható szívócsőről. Kicsi, ízléstelen (nem, inkább nagyon ronda) és elvileg egyszer használatos. Nézzétek meg a képeket és mondjatok róla véleményt.

Az elborzasztó kép előtt azonban érdemes tudni pár dolgot az ilyen mosható vízipipa szívócsövekről. Hasznosak tudnak lenni. Bizony. Gondoljatok bele, hogy amikor elmentek vízipipázni egy teázóba vagy más helyre és az agyon használt szívócsöveket hozzák ki. Gyakran még szipkát sem adnak hozzá, pedig ez kutya kötelességük lenne. Ezt majd hamarosan kifejtem részletesebben.

Azonban ilyenkor a zsebünkből elővehetünk egy ilyen pár száz forintos kis szívócsövet és már is nyugodtabban vízipipázhatunk. Igen nem nagy a belső átmérője, de a hagyományos csövek 99%-ának sem nagy, maximum a külföldi Razan, Nammor és hasonló csöveknél mondható nagynak a belső átmérő. Ami inkább ellene van az az, hogy tényleg borzasztóan ronda. Az élénk színeivel elég látványos kis darab, de mint fentebb említettem hasznos lehet és nem drága, kis helyet foglal. Elvileg 1x használatos, de szerintem egy öblítéssel megnövelhető az élettartama.

Share.

3 hozzászólás

  1. Tulajdon képen mindent leírtál róla ami leírható volt.
    Teljesen egyetértek, hogy higiéniai szempontból nagyon jó dolog. Az esztétikum már más kérdés… Mikor a herpeszedet gyógyítgatod, egy nyilvános helyen történt pipázás után, nem az esztétikumon fogod törni a fejed! Kis helyen el fér, és biztonságot is ad. Főleg a tudat, hogy a saját csövedet használod.

  2. Igen, egyes teázókban olyan csöveket adnak hogy megvan törve benne a fémszál, meg hasonló “jóminőségű* (/irónia) darabokat, szerintem párszáz forintot megér akár azért hogy 3-4 alkalommal használhasd.
    Meg ezt inkább hordozgatnám mint a Razant.

Leave A Reply