A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Egy rég eltűnt Nakhla dohány

4

Kutakodtam valami után az interneten, gondoltam keresek valami érdekeset a blogba. Azonban egyszer csak erre a Nakhla vízipipa dohányokat ábrázoló képre bukkantam.

A képen rengeteg finom Nakhla ízt fedezhetünk fel. Menta, ezüst alma, rózsa, fakhfakhina vegyesgyümölcs, natúr íz, vanília és még sorolhatnám. Bizonyára sokan ismerjük ezen dohányok többségét. Azonban… Feltűnt nekem egy számomra ismeretlen íz.  Bizony, a bal alsó sarokban lévő, kékes-fehér csíkos doboz.

Utána kérdeztem a vízipipa fórumon, hogy ki találkozott már vele. Hát alig valaki. Megtudtam, hogy nagyon régen  (több évvel ezelőtt) találtak belőle egy dobozt. Elvileg szaloncukor ízesítésű akar lenni, angol nevén sweet candy. Az ízére már nem emlékszik pontosan aki kóstolta, de elmondása alapján édeskés beazonosíthatatlan cukros ízt érzett. Még egy régi fotót is küldtek.

Kíváncsi vagyok milyen íze lehetett, főleg miután kedvelem az édes ízű dohányokat. Gondoltam megnézem a Nakhla.com oldalon, hogy ott mit írnak róla. Kerestem, kerestem és nem találtam róla túl sok infót. sőt, semmit. Még csak egy angol ismertetőt sem találtam róla. Egyedül egy angol webshop-ban van egy gyenge kép, ámbár elvileg van nekik raktáron még sem érné meg rendelni. Kíváncsi lennék egy részről honnan lehet, más részről, hogy mikori… Webshop amúgy erre található akit érdekel. Te emlékszel még ilyen eltűnt ízekre? Írd meg kommentben!

Share.

4 hozzászólás

Leave A Reply