A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Flip Bowl, avagy fordított ‘kerámia’

6

Mostanság kicsit csendben voltunk, ennek oka az internet kapcsolat hiánya. Már dolgozunk a problémán! Addig is nézzünk először egy újdonságot a külföldi piacról. Név szerint a Hookah Flip Bowl-ot. Elég jellegzetes a külseje és tényleg a feje tetejére állítja a vízipipázást, hiszen a dohány kerül ebbe fentre és lentre pedig a szén.

fordítótt vízipipa kerámia flip bowl

Helló mindenkinek! Mostani cikkemben a Hookah Flip Bowl-t szeretném nektek bemutatni. Ennek az a lényege, hogy a dohány felül van, a szén pedig alúlra kerül. A menetes alsó résznek köszönhetően a szénnek a dohánytól való távolságát lehet állítani. A “kerámia” része phunnel típusú. Maga a fém rozsdamentes acélból készül és szépen le van krómozva. Így eléggé időtállónak tűnik a szerkezet. A szén tartórúdján van egy hőszigetelő szivacs, hogy pipázás közben is lehessen állítani a távolságot. Egyenlőre csak külföldön lehet kapni. Mivel nekem sajnos nincsen, ezért tapasztalatokat nem tudok mondani.

Azonban külföldi tapasztalatok alapján eléggé vegyesen fogadták. Volt akik igen pozitívan értékelték, mások pedig határozottan a hagyományos kerámiát ajánlják. Annyi biztos, hogy nem fogja ez a szerkezet megváltani a vízipipázás világát. Elég furcsán is néz ki egy vízipipán, amint láthatjuk az alábbi képen.

forditott fem vízipipa kerámia

Share.

6 hozzászólás

  1. Jó dolog, hogy próbálnak új “technológiákat” bevezetni, de ez nekem egy kissé túl modern. Előttem szóló által felvetett problémák mellé még az apróbb dohánydarabkák ha ráhullanak a szénre, az igen kellemetlen szagot tud adni, ami persze felfelé száll a csőbe és elrontja az ízért.

Leave A Reply