A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Mégsem lesz dohány tilalom?

4

Észhez térés? Jóindulat? Politikusaink nem ezekről ismertek, most sincs másként. Ami miatt azonban eltolták 2012-re a döntést a dohánytilalommal kapcsolatban, az a pénz. Az NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) elkészült azzal az elemzéssel, ami a dohánytilalom bevezetésének következményeit tárgyalja, gazdasági szempontok alapján.

Az eredmény meglepő. A dohány ellenesek azt állították, hogy csupán 5miliárddal esne vissza az államkincstárba befolyt adó összege, azonban a NAV kicsit mást számolt. A kiadott dokumentumok alapján minimum 38, maximum 58 miliárd forint adókiesést okozhat, a dohánytilalom bevezetése. Ebbe már beleszámolták a kevesebb eladott dohányárut, a kevesebb eladott alkoholból származó adót (a kettő a jövedéki adó csak!) és várható pénzforgalom vissza esést, ami további adók formájában az állam bácsi kasszájába vándorolnának. (Például megszűnő szórakozóhelyek, állások, a munkanélküli meg mint tudjuk nem vásárol sokat, még kevesebb adó folyna be.) Tehát ha már hazánkba a gondolkodás hiánya jellemzi a vezető réteget, legalább a pénz szavára hallgatnak, ami most éppen kapóra jön nekünk.

Ez számunkra azt jelenti, hogy 2012-ig nyugodtan dohányozhatunk (cigarettázhatunk, vízipipázhatunk) kedvenc kocsmánkba, szórakozóhelyünkön. Hurrá!

Egy érdekesség: Csak a dohánytermékek jövedéki adójából az államnak éves szinten 365 milliárd forintnyi bevétele van. Nem piskóta mi?

Share.

4 hozzászólás

  1. sYska

    Igen, ez esélyes. Nem engedhetnek meg maguknak ekkora hiányt.

    Majd választások előtt, amikor tudják, hogy el fognak bukni és nem kerülnek újra többségbe. Akkor előtte meghozzák. Mondogatják majd, hogy “Mi tettünk a nép egészségéért!”, közbe meg csak így fogják majd szarba rángatni a következő kormányt…. Ilyenek a politikusok…

Leave A Reply