A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Khalil Mamoon 2011-es vízipipa

15

Bizonyára sokan ismeritek ezt a vízipipa márkát. Minőségéről és időtállóságáról híres. Mind külföldön, mind hazánkban van kereslet szépen, erre a prémium márkára és termékeire. 2011 azonban egy kicsit újítós év. A történet ott kezdődött, hogy 2010-ben a Khalil Mamoon cég kiadott pár típust (pl. Americana), ami egy hagyományosabb trimetal pipa tovább szépített és szebben kidolgozott változata volt. A sárgaréz, vörösréz és krómos csillogást egy kicsit megbolondították. Mivel? Pont egy olyasmivel, ami ellen küzdenek a KM pipa tulajdonosok. Oxidáció. Mind a vörös, mind a sárgaréz felületén idővel egy matt oxid réteg alakul ki, amitől kevésbé csillog szépen a vízipipa. Azonban egy bizonyos szint felett és némi adalék anyaggal az oxid réteg szép feketés árnyalatot kap. Ha először leoxidálják a fém test réz elemeit, majd utána vésik – marják bele a díszítést, akkor olyan hatást mintha fekete alapra lenne sárga/vörös rézzel ‘festve’. Miről is beszélek, beszéljenek helyettem a képek!

Az új 2011 Khalil Mamoon Xerxes modell

Ebben az évben először, nem csak új vízipipákat mutattak be, hanem fém, duo-metal szívófejeket és oxidált réz hőtartó sapkát is. (Az oxidált vörösréz tálcáról ne is beszélve, ami igen csak jól illik Xerxes-hez.) A képek alapján igen csak csábítóak ezek az új kiegészítők.

[onlymembers]Egyenlőre csak egy helyen, az amerikai Nazarhookah webshop-ból rendelhetőek meg ezek a szépségek, de reméljük minél előbb a hazai boltok piacaira is felkerül pár darab![/onlymembers]
Share.

15 hozzászólás

 1. Hello, Syska! Van egy problémám a regisztrációval. Beírom a felhasználónevet és a mail címet, kattintok, hogy regisztráció, erre kiköpi, hogy “Eneter password”. Nem tudom miért kér jelszót, mikor nincs is hely ahova be tudnám írni.
  Köszönöm, hogyha szakítasz időt a problémámra, mert már nagyon szívesen elolvasnám a Phunneles és KMes anyag “többi” részét is.
  Köszönettel, Csendes Márk “Chad”

 2. kormi:
  A gyűjtői darabbal fején találtad a szeget! 🙂 Kicsit várok, és, ha már elfogadható áron kapható lesz, akkor szerintem veszek egy ilyet!
  Nagyon tetszik!
  Ha utána néztek az említett oldalon, nem véletlenül ilyen drága! Bohemian tartály, razan cső, alapból tartozék, és ha jól emlékszem az eloxált hőtartó sapka is!

 3. Akoska:
  Tényleg nagyon szép, rendelkezem már én is ugye egy KM-el és tudom, hogy mennyire megérik az árukat. Ha lenne pénzem, röhögve kifizetném a 18x dollárt érte, mert tudjuk, hogy minőség. De nagyon félteném a drágát. 🙁 Az összes tartozék úgy, ahogy van gyönyörű, szóval ez tényleg egy exkluzív darab, amit én is szívesen ölelgetnék, fényesítgetnék minden áldott nap, csak egyszerűen ezekben az eloxált részekben nem bízom 🙁 Ha festék lenne, akkor is félteném, de így, hogy konkrétan egy adag sidoltól levetné a gyönyörű fekete ruháját a drága… (ami egy nőnél azért nem lenne rossz, de ez esetben sajnos igen szomorú)
  Ellenben “Hej, ha nékem sok pénzem lesz… “-beruházok én is egyre, hiszen ez a legunalmasabb lakásból is palotát varázsol!

  • Köszi szépen a gyors választ;). Igazából pipavásárlás előtt állok éppen, és valamilyen Khalil Mammon piát szeretnék vagy Aladint, a Nargílem sajna kilőve az ára miatt. Viszont elvesztem a rengeteg típus közt és azt se tudom honnan lenne érdemes venni mivel élőben még csak gagyikat láttam(TOP MARK)…:( Shiazo vagy Shisharoma ásvánnyal szeretném használni Mass vagy Sahlar Phunnel kerámiát és Hookah Pro Classic long szívócsövet néztem még hozzá. Tartós darabot szeretnék ami bírja a strapát házibuliban. Pipa teszteket és véleményeket sajnos nem találtam, valamilyen hozzáértő ember segítségének örülnék…

Leave A Reply